Algemene Voorwaarden

 

BEDRIJFSGEGEVENS

Atelier zWeven

Liesbeth Claessens

Fortstraat 22

2640 Mortsel

info@atelierzweven.be

Ondernemingsnummer: BE 0804.529.282

 

ALGEMEEN

Bij iedere transactie via de website waar een betaling vereist is (webshopartikelen en inschrijvingen voor workshops), zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Het plaatsen van een bestelling/inschrijving wordt als akkoord met de algemene voorwaarden beschouwd. 

Deze overeenkomst vervangt alle eerdere schriftelijke of mondelinge verbintenissen. Atelier zWeven behoudt zich het recht om deze algemene voorwaarden op ieder moment te wijzigen of aan te vullen.

‚Äč

COPYRIGHT

Niets uit flyers, website, social media of welke communicatie van Atelier zWeven dan ook (beeld, tekstmateriaal, logo’s,…), mag zonder schriftelijke toestemming van Atelier zWeven door derden worden gebruikt, in welke vorm dan ook. 

 

BESTELLING OP MAAT

Bij het bestellen van een ontwerp op maat gelden andere voorwaarden dan voor bestellingen via de website. Voor het gedetailleerde verloop van een bestelling op maat, klik hier.

Betaling gebeurt op het moment van levering of afhaling van de bestelling. Dit kan met cash, via QR-code of via overschrijving op rekeningnummer BE95 7330 7446 0058, op naam van Atelier zWeven.

Indien je wenst af te zien van jouw bestelling op het moment dat het ontwerp al in uitvoering is, dan behoudt Atelier zWeven zich het recht om het gemaakte artikel aan te bieden aan anderen via de webshop.

 

WEBSHOP

PRIJZEN

De prijzen vermeld op de website zijn uitgedrukt in euro en vallen onder de regeling van de BTW-vrijstelling voor kleine ondernemingen. Atelier zWeven heeft het recht om de prijzen op ieder moment te wijzigen.

Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.

- Verzendkosten binnen België: €7,50

- Verzenden naar Nederland, Duitsland, Frankrijk & Luxemburg: €16,50

- International shipping: €35 (rest of Europe), €41 (United Kingdom) or €57 (U.S. + Canada)

 

BEVESTIGING EN BETALING

Het betalen van een bestelling via de webshop gebeurt via bancontact, kredietkaart (Mastercard of Visa), KBC of Belfius, of Ideal. 

Na de betaling ontvang je binnen 48 uur een bevestigingsmail op het door jou opgegeven e-mailadres.

 

VERZENDING EN AFHALING

Bestellingen kunnen steeds afgehaald worden bij Atelier zWeven zelf in Mortsel (optie "Afhalen" selecteren bij de betaling).

Dit kan enkel op afspraak (weekdagen behalve woensdag na 17u30 of weekenddagen volgens beschikbaarheid). Er is ook een pakketbrievenbus waarin we jouw pakje kunnen klaarzetten, zodat je jouw bestelling kan afhalen wanneer het voor jou past. Je krijgt dan een code waarmee u de pakketbrievenbus kan openmaken. Om te vermijden dat pakjes meerdere dagen in de brievenbus liggen, vragen we wel op voorhand door te geven op welke dag je wenst langs te komen.


Verzending van pakjes gebeurt éénmaal per week op dinsdag, via Bpost. Gemiddeld duurt de levering binnen België 2-3 werkdagen. Hou er rekening mee dat een levering langer kan duren tijdens drukke periodes (bv. eindejaarsperiode) of rond wettelijke feestdagen. Atelier zWeven is niet verantwoordelijk voor vertragingen bij de post.
Ik doe steeds mijn uiterste best om jouw bestelling met de nodige zorg te verpakken. Atelier zWeven is echter niet verantwoordelijk voor verlies of beschadiging door de bezorger. 

 

ANNULATIE VAN DE BESTELLING

Indien je een bestelling wenst te annuleren, kan dit onder volledige terugbetaling tot het moment dat de bestelling verzonden is. In de meeste gevallen is dit de eerstvolgende dinsdagmiddag. Vanaf het moment dat een pakket verzonden is, gelden de regels gespecificeerd onder de sectie "Retourneren".

Het annuleren van een inschrijving voor workshops valt onder de annulatie-policy van workshops, die je verder op deze pagina kan terugvinden.

 

RETOURNEREN

Online aankopen vallen onder het herroepingsrecht. Indien je niet tevreden bent van jouw bestelling, kan deze tot 14 kalenderdagen na verzending geruild (o.b.v. beschikbaarheid van alternatieve items) of terugbetaald worden. Je dient hiervoor een schriftelijke verklaring per post of per e-mail te sturen naar Atelier zWeven. Vervolgens dient het aangekochte product binnen de 14 kalenderdagen na de schriftelijke verklaring per post te worden teruggestuurd of na afspraak te worden teruggebracht naar Aterlier zWeven te Mortsel. Artikelen worden enkel voor retour aanvaard als ze volledig, in hun oorspronkelijke staat (ongebruikt en onbeschadigd), en in de oorspronkelijke verpakking worden teruggestuurd. Indien het artikel geaccepteerd wordt als geldige retour, zal Atelier zWeven vervolgens het aankoopbedrag (exclusief verzendkosten) binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst van het geretourneerde artikel terugstorten. Bij een niet correcte terugzending conform het voorgaande, is Atelier zWeven niet verplicht tot betaling van enig bedrag en blijft het product eigendom van jou als koper. Je kan het in dat geval binnen de 14 kalenderdagen weer ophalen bij Atelier zWeven of op uitdrukkelijk verzoek op jouw kosten opnieuw worden verzonden. Het risico alsook de kosten van terugzending zijn volledig voor de koper.

 

WORKSHOPS

PRIJZEN

De prijzen vermeld op de website zijn uitgedrukt in euro en vallen onder de regeling van de BTW-vrijstelling voor kleine ondernemingen. Atelier zWeven heeft het recht om de prijzen op ieder moment te wijzigen.

De prijzen zijn telkens inclusief het gebruik van de nodige materialen en koffie/thee/water/koekjes. Bij workshops die een volledige dag duren is er geen lunch inbegrepen. Dit dienen de deelnemers zelf mee te nemen.

 

BEVESTIGING EN BETALING

Het betalen van een inschrijving gebeurt op de website via bancontact, kredietkaart (Mastercard of Visa), KBC of Belfius, of Ideal. 

Na de betaling ontvang je binnen 48 uur een bevestigingsmail op het door jou opgegeven e-mailadres.

Bij een workshop op aanvraag (eigen locatie, andere data, ...) gaat de workshop pas definitief door na betaling van het afgesproken bedrag (afhankelijk van aantal deelnemers en van soort workshop) via overschrijving op rekeningnummer BE95 7330 7446 0058, op naam van Atelier zWeven.

 

ANNULATIE DOOR DE DEELNEMER

Indien je een inschrijving voor een workshop wenst te annuleren, moet dit steeds gemeld worden via mail aan info@atelierzweven.be
Aan een annulatie kunnen kosten verbonden zijn, afhankelijk van de tijd tussen de annulatie en het begin van de workshop. 

- Tot 14 kalenderdagen voor aanvang mag je gratis annuleren, en zal je inschrijvingsgeld worden teruggestort na bevestiging.

- Annuleer je tussen de 14 en de 7 kalenderdagen voor aanvang, dan zijn er door Atelier zWeven reeds kosten gemaakt. Er wordt dan een administratieve kost ter waarde van 40% op de som van je inschrijvingsgeld ingehouden. De rest zal worden teruggestort. 

- Annuleer je binnen de 7 kalenderdagen voor aanvang, of kom je niet opdagen op de dag zelf, dan wordt er geen inschrijvingsgeld teruggestort. 

- Indien je zelf niet kan komen, staat het je vrij om een vervanger jouw plek in de workshop te laten innemen. Dit is kostenloos, maar dient wel gemeld te worden via mail, met vermelding van de naam en het e-mailadres van de persoon die in jouw plaats zal komen. Het al dan niet verrekenen van het inschrijvingsgeld gebeurt door jou en je vervanger onderling. Er wordt in dat geval geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld door Atelier zWeven voorzien.

 

ANNULATIE DOOR ATELIER ZWEVEN

Indien Atelier zWeven door overmacht (ziekte, begrafenis, pandemie,...) of wegens te weinig inschrijvingen (gespecifieerd per workshop) genoodzaakt is om een workshop af te lassen, zal de communicatie daarover zo spoedig mogelijk verlopen via e-mail.

Je hebt vervolgens de keuze om zonder kosten aan te sluiten bij eenzelfde soort workshop op een andere datum in de workshopkalender (volgens beschikbaarheid), om een alternatieve datum voor te stellen indien je met een voltallige eigen groep inschreef, of om het volledige inschrijvingsgeld te laten terugstorten. De gewenste keuze dient te worden gecommuniceerd via e-mail.

 

KLACHTEN

Klachten over een bestelling of over een workshop moeten schriftelijk gemeld worden aan Atelier zWeven via mail op info@atelierzweven.be, of ter plaatse worden overgemaakt, en dit op een bewijskrachtige manier. 

Atelier zWeven doet er alles aan de klacht te onderzoeken en een oplossing te zoeken.