Wanneer kies je voor een ontwerp op maat?

Je hebt het vast al wel meegemaakt: je staat in een winkel en ziet een mooie sjaal/omslagdoek/babydraagdoek/..., maar de beschikbare kleuren of motieven zijn toch nét niet jouw ding. Of die ene is te kort en een andere dan weer te lang... Of je bent gewoon op zoek naar een uniek stuk, dat volledig volgens jouw smaak en stijl is. Wat jouw motivatie of specifieke wens ook is, bij Atelier zWeven zit je goed voor een accessoire op maat, dat je van begin tot einde mee kan vormgeven.

 

Doorlooptijd van aanvraag tot afgewerkt accessoire: ca. 2-3 maanden*

(* afhankelijk van type accessoire, beslissingen omtrent het ontwerp, en beschikbaarheid van het garen bij de leveranciers)

Huidige wachtlijst: nu aanvragen = accessoire tegen september 2024

Werkwijze

STAP 1 - VRIJBLIJVENDE INFO

Leuk dat je interesse hebt in een handgeweven creatie op maat! Ik ben gespecialiseerd in het maken van babydraagdoeken, sjaals, omslagdoeken en dekentjes, maar ook wanddecoratie behoort tot de mogelijkheden. Stuur een mailtje of vul het contactformulier in met jouw specifieke wens.

Wil je graag een unieke creatie, maar ben je bang dat het onbetaalbaar is? Natuurlijk is een handgemaakt product duurder dan een in massa geproduceerd item uit een winkelketen, maar daarom hoeft het nog niet onmogelijk en slechts voor de 'happy few' te zijn. Om te vermijden dat je zelfs de vraag niet durft te stellen, geef ik hieronder alvast enkele richtprijzen mee. Het gaat hierbij om standaard afmetingen en materialen die ik het vaakst gebruik. Liever een ander garen, of een korter of langer item? Dan worden de prijzen aangepast aan jouw vraag. Ook een betaling in meerdere schijven behoort tot de opties om het toegankelijker te maken.

Heb je iets anders in gedachten dan mijn gebruikelijke creaties en wil je graag weten of ik dit kan maken? Stuur gerust een mailtje of vul het contactformulier in, en samen bekijken we de mogelijkheden.

 

Soort creatie Garentype Afmetingen Richtprijs
Smalle sjaal Katoen en/of Tencel Tot 45 cm breedte, ca. 1m90 lengte €69
Smalle sjaal Wol (merino, alpaca, scheerwol) Tot 45 cm breedte, ca. 1m90 lengte €79
Omslagdoek (brede sjaal) Lente/Zomer Katoen en/of Tencel Tot 70 cm breedte, ca. 1m90 lengte €125
Omslagdoek (brede sjaal) Herfst/Winter Wol (merino, alpaca, scheerwol) Tot 70 cm breedte, ca. 1m90 lengte € 139
Babydraagdoek Katoen en Tencel 65 à 70 cm breedte, meest gebruikte lengte = size 6 (4m60 à 4m70) € 399

STAP 2 - JE WENSEN EN STIJL IN KAART BRENGEN

Van zodra je een bericht gestuurd hebt, neem ik contact met je op om jouw wensen iets meer in detail te bespreken. Wanneer je keuzes duidelijk zijn qua gewenste materialen en afmetingen, kan ik je gerichter informeren over de definitieve prijs en de huidige wachttijd. Ben je hier mee akkoord, dan komt jouw project op mijn wachtlijst terecht. Ik breng je op de hoogte wanneer ik op het punt sta om jouw creatie verder uit te werken.

STAP 3 - VOORSTEL VOOR EEN ONTWERP & FEEDBACK

Om alles vlot te laten verlopen, begin ik telkens met het uitwerken van een ontwerp op het moment dat het voorgaande project op mijn weefgetouw in de afwerkingsfase zit. Op basis van jouw gekozen kleur(en) en voorkeuren qua patroonstijl, maak ik een digitale voorstelling van het mogelijke uitzicht. Nadat je dit ontvangen hebt, mag je uiteraard nog feedback geven en kan ik nog bijsturen indien nodig. Van zodra je mijn ontwerp definitief hebt goedgekeurd, wordt het garen besteld en kan het voorbereiden beginnen.

STAP 4 - HET WEEFPROCES

Hoe lang het opzetten van het weefgetouw en het weven van jouw creatie zelf duurt, hangt natuurlijk af van de gekozen afmetingen. Het spreekt voor zich dat een babydraagdoek van enkele meters lengte langer zal duren dan een sjaal of dekentje. Indien gewenst stuur ik tijdens het weven af en toe al eens een foto op van jouw creatie in wording, tenzij je graag hebt dat het een verrassing blijft natuurlijk. 

STAP 5 - OVERHANDIGING VAN JOUW UNIEKE CREATIE

Van zodra jouw creatie volledig afgewerkt is (dit wil zeggen gewassen, franjes getwist/getrimd en tenslotte gestreken), kunnen we een moment afspreken waarop je bestelling kan worden afgehaald of bezorgd worden (max. 30 km rond Mortsel). Vinden we geen geschikt moment, of is het voor ons beide gewoonweg te ver, dan kan je creatie natuurlijk ook per post worden opgestuurd - mét Track&Trace. 

Overtuigd? Vul gerust het contactformulier in!